Masę mięśniową zbudujesz mając dodatni bilans kaloryczny i odpowiednią ilość białka w diecie wraz z treningiem siłowym. Nabiał zawiera białko pełnowartościowe zatem możesz na nim budować masę, ale zalecane jest urozmaicanie diety w inne źródła białka np strączki, jaja lub ryby, jeśli wykluczasz mięso z diety, gdyż nabiał ni zawiera np żelaza.
[...] to samo dostarczenie białka w odpowiedniej ilości nie wystarczy. Musimy też zagwarantować też odpowiednią ilość energii jeśli tej będzie za mało z tłuszczy i węglowodanów to białko może być zużyte jako materiał energetyczny. Dlatego musisz podejść do tego kompleksowo, policzyć zapotrzebowanie, rozłożyć makroskładniki i ułożyć menu. A później [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Witaj Generalnie na ów temat narosło wiele mitów. Chociażby ten, że by spalać tkankę tłuszczową to trzeba biegać minimum 30 min. Jak się jednak okazuje, nie tyle czas trwania jednej sesji treningowej, co suma wydatków energetycznych poświęconych na aktywność fizyczną ma decydujące znaczenie jeśli chodzi o spalanie tłuszczu zapasowego. Warto o tym [...]
[...] dlatego odpowiednia ilość białka w diecie jest tak istotna. Odpowiednia ilość aminokwasów w krwi powinna być utrzymana. Przyjmuje się, że zapotrzebowanie osoby trenującej na białko jest w okolicach 2g/kmc więc w takich granicach należałoby wartość białka w diecie utrzymywać. Jeśli dostarczamy o 30% mniej białka jednorazowo, a sytuacja nie [...]
Zależy,czy cwiczysz na rzeżbę,masę,czy to dieta redukcyjna itd...Ja osobiście brałem po treningu,ale mi tak pasowało.Pamiętaj to tylko dodatek do diety,więc sobie ją ułuż,a potem pomyśl gdzie ewentualnie dołożyć białko.
[...] SFD WPC Protein Econo (około 5% mniej białka na 100g w porównaniu do plusa) https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_WPC_Protein_Econo-opis26459.html Z najnowszych odżywek białkowych, które mają jeszcze bardziej podkręcony smak, o bardziej wyrazistym smaku, mocno-gęstej konsystencji (z racji dodania sproszkowanej maślanki do składu) polecamy [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]
[...] białka w swojej diecie, które jest szczególnie ważne dla utrzymania masy mięśniowej oraz jędrności sylwetki podczas długotrwałej redukcji wagi. Bazuj na produktach wysokobiałkowych takich jak: mięso, ryby, jaja, sery, nabiał, odżywki białkowe. Więcej na temat diety i zdrowego odżywiania, znajdziesz w artykule Macieja Sulikowskiego: [...]
[...] będzie na poziomie 1,6-2,2g/kmc. W okresie redukcji można tę wartość nieco podnieść. Co do przyjmowania białka po treningu to jak najbardziej można przyjąć porcję odżywki białkowej zaraz po zakończonym treningu, a później pełnowartościowy posiłek potreningowy. Jest koncepcja okna anabilocznego czyli okresu zaraz po zakończeniu treningu choć [...]
To zacznijmy od tego, że crea fight nie jest odżywką białkową (białkiem) tylko zaawansowaną odżywką potreningową, która ma na celu przyspieszenie regeneracji. Oczywiście w swoim składzie zawiera białko, ale nie jest ono tam w przewadze. Niemniej jest to naprawdę świetny produkt, który warto stosować po ciężkich treningach. A teraz przejdźmy do [...]
[...] podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Witaj! przechodząc do meritum Mam 25 lat, wzrost 183, waga 87. Wymiary biceps luzem 35, pas 93. BF według kalkulatora około 20%. BF 20% to jest juz dosc sporo, osobiscie bym robil redukcje z poziomem tluszczu na 20% Wcześniej nigdy nie trenowałem jakoś regularnie, ale miałem jakieś epizody z siłownia. Aktualnie mam pół roku które mogę poświęcić [...]